پنج شنبه ۲۹ شهریور ۱۴۰۳
کتابها و آثار محمدرضا یوسفی

کتابها و آثار محمدرضا یوسفی

خبرگزاری ایبنا، محمدرضا یوسفی: نویسندگان در سال ٩٩ خانه‌نشین شدند

قیمت: 0

توضیحات

خبرگزاری ایبنا:
http://www.ibna.ir/
محمدرضا یوسفی:
نویسندگان در سال ٩٩ خانه‌نشین شدند

✅ محمدرضا یوسفی درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان در سالی که گذشت گفت‌وگویی با خبرگزاری ایبنا انجام داده که در ادامه بخش‌هایی از آن را می‌خوانیم:

✅ سال ٩٩ سال بدی بود و ویژگی مثبتی نداشت. در حوزه ادبیات، نویسندگان خانه‌نشین شدند و ناشران کار را متوقف کردند. باید توجه داشته باشیم که مردم جهان یک مشکل دارند و آن هم کرونا و عوارض ناشی از آن است؛ اما مشکلات ‌ما خیلی بیشتر و فراتر از کروناست. تحریم‌ها و مشکلات مضاعف هم بر کرونا و عوارض آن افزوده شده و همه این‌ها دست‌ به دست هم داد‌ه‌اند تا نشر کودک و نوجوان عملا راکد شود و روزگار خوبی نداشته باشد؛ و این جریان کماکان ادامه دارد.

✅ یوسفی با اشاره به اینکه کرونا اکثر فعالیت‌های فرهنگی را منحل کرده، مخصوصاً در آموزش و پرورش که عملاً مدارس تعطیل است، گفت: ادبیات کودک و نوجوان در ایران وابسته به نهادهای دولتی است. وقتی آموزش و پروش را از آن بگیرند، عملا فلج می‌شود. حتی «NGO»ها و نشریات این حوزه هم اغلب باید با دولت هماهنگ شوند؛ لذا وقتی نهادهای دولتی مربوطه تعطیل می‌شوند یا دچار بحران‌های درونی می‌شوند، عوارض وحشتناکی دارد و سبب شیوع بیماری‌ای می‌شود که تمام بدن جامعه را دربرمی‌گیرد.

✅ یوسفی درباره وضعیت آثارش در سال گذشته نیز توضیح داد: در سال ٩٩ کتاب «نگاهی به جهان داستان‌های شاهنامه» که کتابی تئوری درباره چیستی داستان‌های شاهنامه است از سوی نشر موج منتشر شد. کتاب «من بچه‌رستم هستم» از سوی انتشارات امیرکبیر (کتاب‌های شکوفه) تجدید چاپ شده است. همچنین کتاب «دوچرخه» از سوی ویژه نشر و «همه‌جا ستاره بود» از سوی انتشارات مدرسه برای خردسال نیز تجدید چاپ شده است. تعدادی از قصه‌های فولکلوریکی هم که در نشر پیدایش داشتم، تجدید چاپ شدند؛ اما با شمارگان محدود. همچنین کتاب «عکس یادگاری بگیریم» که جزء آثار تقدیری‌ جایزه کتاب سال بود نیز تجدید چاپ شد...

✅ محمدرضا یوسفی نویسنده کتاب‌های کودکان و نوجوانان، متولد ١٣٣٢ در همدان است. وی دانش‌آموخته تاریخ است و نخستین کتابش با نام «سال تحویل شد» را در سال ١٣۵٧ منتشر کرد. وی آثار زیادی از ادبیات کهن فارسی را برای کودکان و نوجوانان بازنویسی و بازآفرینی کرده که «افسانه شیر سپیدیال»، «افسانه‌ بلیناس جادوگر» و «افسانه‌ شیرین کارنامه‌ اردشیر بابکان» برخی از آن‌ها هستند. یوسفی که پیش از این برای نگارش کتاب‌های «حسنی به مکتب نمی‌رفت» و «ستاره‌ای به نام غول» برنده دیپلم افتخار دفتر بین‌المللی کتاب برای نسل جوان شده، در فستیوال بین‌المللی ادبی برلین نیز به ‌عنوان نویسنده‌ برگزیده‌ ایرانی حضور داشته است...

???? لینک مطلب کامل در خبرگزاری ایبنا:

https://b2n.ir/z30926